Jip de Graaf – Zangles

Hallo! Mijn naam is Jip de Graaf en ik ben een zanger, songwriter en muzikant uit Haarlem.

De zomer van 2021 studeerde ik af als pop-zanger aan het Conservatorium van Haarlem. Ik heb op mijn opleiding onwijs veel geleerd, maar mijn passie voor muziek begon al veel eerder…

Als kind al was ik voortdurend aan het zingen, trommelen en dansen. Niks maakte mij blijer dan liedjes zingen met mijn oma en moeder. Daarom besloot ik destijds om bij verschillende theatergroepen te gaan, zodat ik nog meer met zingen en dansen bezig kon zijn.

Al snel liep deze hobby wat uit de hand, want op 12-jarige leeftijd speelde ik in verschillende musicals, zoals Ciske de Rat van Joop van den Ende Theater Producties en Kruistocht in Spijkerbroek van het Nationaal Jeugd Musical Theater, in Amsterdam.

Hoewel ik in musicals spelen helemaal te gek vond, raakte ik steeds geïnteresseerder in het schrijven van liedjes en in het spelen van de gitaar. Op dat moment waren singer-songwriters helemaal hot door programma’s als de Beste Singer-Songwriter van Nederland en ik wist dat ik mijn roeping gevonden had.

Ik deed mee aan allerlei singer-songwriter contests, trad veel op en deed zelfs mee aan ‘The Voice’. Al deze waardevolle ervaringen resulteerde in mijn besluit om zang te gaan studeren op het Conservatorium.

Eerst zat ik 1,5 jaar op de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, maar besloot toen toch om te switchen naar het Conservatorium van Haarlem. En daar heb ik zeker geen spijt van!

Ik ontmoette fantastische muzikanten en leerde onwijs veel over zingen, zangtechniek, houding, ademhaling, ademsteun, interpretatie, inleving, klankkleur en presentatie.

Ook vormde ik verschillende muziekprojecten met anderen,  waarmee ik vandaag de dag nog steeds speel. Zo zit ik in twee coverbands, speel ik in twee duo/trio- formaties en heb ik sinds een jaar ook een eigen werk band, waarmee ik toewerk naar mijn debuut EP. Door de jaren heen heb ik veel opgetreden in cafes, popzalen, op bruiloften, in huiskamers, op festivals en bij lokale radiostations (etc.)

Als (zang)docent ben ik momenteel 1,5 jaar actief. Ik geef veel privéles aan huis en ben mega blij dat ik nu het topteam van deze muziekschool mag komen versterken. Ik kijk ernaar uit om samen met jou te werken aan alle verschillende facetten van het zingen en ik denk dat we veel plezier zullen hebben! Muziek draait voor mij om passie, expressie, creativiteit en interactie.

 

So let’s make some music!

[dss_masonry_gallery images=”3414,3415,3416,3417,3418,3419,3420″ gallery_orderby=”rand” columns=”3″ _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dss_masonry_gallery]

De Zang Docenten

 

Jip de Graaf

Ruth Geerse

Menno van Veen