Wilt u ukelele-les in Hoofddorp,
dan zit u goed bij Muziekschool Meer-Music.

Je kunt bij ons terecht voor diverse stijlen van Klassiek, Rock, Pop, Blues, Funk, tot en met Jazz. Onze leraren hebben ruime ervaring in het lesgeven en passen hun methode aan op de behoefte van de leerling. Bij ons gaat plezier en ontwikkeling hand in hand! Want muziekmaken doe je in eerste instantie voor je plezier.

Wilt u ukelele-les in Hoofddorp bij Meer-Music
Schrijf je dan in voor een gratis proefles en ervaar hoe leuk het is.

De Ukelele

Geschiedenis
De ukelele is een aanpassing van de braguinha of machete afkomstig van Madeira, die één van de vormen is van de Portugese cavaquinho. Hij werd naar Hawaï gebracht door Portugese immigranten van Madeira in 1879, die daar aan wal gingen om suikerriet te snijden. De komst van de ukelele is perfect dateerbaar: er wordt beweerd dat de braguinha aan boord van de Ravenscrag in Hawaï werd geïmporteerd (de naam van de archipel was toen Sandwicheilanden). Aan boord van het schip waren drie mannen: Manuel Nunes, José do Espírito Santo en Augusto Dias, houtbewerkers uit Madeira.

Bekende ukelelespelers waren/zijn Israel Kamakawiwo’ole, Jake Shimabukuro en Soko. Israel Kamakawiwo’ole was beter bekend als de zanger van het solonummer “Somewhere over the Rainbow, en Jake Shimabukuro is bekend van zijn “While my guitar gently weeps”-cover. Ook de beroemde Britse komiek George Formby begeleidde zichzelf op de ukelele. Pearl Jam-zanger Eddie Vedder speelt tijdens concerten graag op de ukelele. Ook cabaretière Brigitte Kaandorp gebruikt vaak een ukelele. Ex-Beatle George Harrison speelde graag ukelele en had naar verluidt een verzameling ukeleles. Ook Taylor Swift is een bespeelster van de ukelele. Brian May (gitarist van de rockband Queen) gebruikte het instrument, onder andere in het nummer “Good Company”. In België bestaat een ukelogisch gezelschap onder leiding van Luk Tegenbos, Peter Van Eyck en Jan De Smet met bijhorend Ukulogisch Museum.

In de video zie je een van de legendarische ukelele speler  Jake Shimabukuro met “While my guitar gently weeps” van George Harrison van de Beatles.

De Ukelele Leraar

 

Jeffry Mulyadi