Ruth Geerse

Mijn naam is Ruth Geerse. Geboren in Flevoland, Dronten, nu al ruim 15 jaar woonachtig in Amsterdam. Ik kom uit een groot muzikaal gezin. Rond mijn 11e jaar ben ik begonnen met klassiek pianoles waar ik na een paar jaar mee stopte, omdat ik merkte dat mijn liefde meer uit ging naar moderne muziek. Ik begon mee te zingen met hits van popartiesten waaronder Annie Lennox van The Eurythmics. Onder andere haar teksten inspireerden me in een later stadium tot het gaan schrijven van eigen nummers. Na de middelbare school kreeg ik, toen ik het huis uitging als jongste van het gezin, de familiepiano mee en toen werd zingen en nummers schrijven echt belangrijk voor me. Ik was echter net begonnen aan de kunstacademie en het duurde nog een aantal jaren voordat ik me realiseerde dat ik me via de muziek het beste kon uiten. Ik begon met een workshopbandje en een paar jaar later richtte ik mijn eerste eigen band op waarmee ik mijn composities ging uitvoeren. Rond die tijd auditeerde ik ook bij het Rotterdams Conservatorium. Door de vele theorielessen daar raakte ik tijdelijk minder geinspireerd om eigen liedjes te schrijven, maar dat kwam na mijn afstuderen weer snel terug. Ik had inmiddels kennisgemaakt met jazz en latin wat ik geweldig vond. Ook heb ik daar als bijvak jazzpiano gestudeerd waardoor ik harmonisch breder onderlegd raakte. Na heel wat verschillende bandbezettingen; soul, rock, jazz, big band, zing en schrijf ik nu alweer een paar jaar in en voor mijn eigen ‘Ruth Geerse Band’ waarin ik eigen werk combineer met eigen arrangementen van jazzstandards. Op dit moment begeleid ik mijzelf daarbij ook op piano waardoor ik mij meer deel voel van de band dan wanneer ik alleen zing. Inmiddels heb ik op vele podia gestaan in binnen- en buitenland waaronder Paradiso, de Uitmarkt, Vondelpark Openluchttheater Amsterdam en stond ik in Rotown Rotterdam in de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland Singer Songwriter. Verder speel ik in muziekcafe’s, restaurants, clubs, theaters en op festivals. Ook ben ik op de radio geweest bij ‘Desmet Live’en op tv bij ‘De Vooravond’ van AT5. 

Momenteel werk ik aan mijn cd ‘Worth While’waarop een mix van eigen pop, jazz- en latin songs. Ik geef zang- en pianoles. Het geeft mij veel voldoening om in korte tijd iemands leerpunten in kaart te krijgen en dan te merken dat leerlingen snel vooruit kunnen gaan wat bijdraagt aan het plezier in het musiceren. Ik ben, ook al heb ik de nodige technische kennis opgedaan op het conservatorium, meer intuïtief dan theoretisch ingesteld en geloof dat techniek ondersteuning voor expressie moet zijn en geen doel op zich. 

Als je bij mij pianoles hebt, stem ik me af op jouw wens; klassiek waarbij je leert van blad te lezen of een manier van spelen die gebaseerd is op akkoordenleer. Een combinatie is ook mogelijk. 

Iedereen is bij mij welkom voor een proefles; dan merk je vanzelf of mijn muzikale benadering bij jou aansluit. Tot ziens! 

Ruth Geerse
www.ruthgeerse.com 

De Piano Leraren

 

Michiel Brinkman

Richard Kuijper

 

Dick Barten

Pimpat Koster

Charlotte Seinstra

Ruth Geerse

Gabriëlle Lo