Wilt u Pianoles in Hoofddorp,
dan zit u goed bij Muziekschool Meer-Music.

Je kunt bij ons terecht voor diverse stijlen van Klassiek, Rock, Pop, Blues, Funk, tot en met Jazz. Onze leraren hebben ruime ervaring in het lesgeven en passen hun methode aan op de behoefte van de leerling. Bij ons gaat plezier en ontwikkeling hand in hand! Want muziekmaken doe je in eerste instantie voor je plezier.

Wilt u Pianogitaarles in Hoofddorp bij Meer-Music
Schrijf je dan in voor een gratis proefles en ervaar hoe leuk het is.

De Piano

De piano is een slag-, toets- en snaarinstrument dat bespeeld wordt met een enkel klavier en 2 of 3 pedalen. De moderne piano is geëvolueerd uit de pianoforte, het instrument waarop bijvoorbeeld Mozart al zijn pianomuziek heeft gecomponeerd.
Pianoforte betekent in het Italiaans letterlijk zacht (en) sterk. Doordat de kracht waarmee een hamer van het speelmechaniek de snaren bespeelt afhangt van de wijze van bespelen van een toets, kan elke toon afzonderlijk zowel luid als zacht (en de nuances daartussen) gespeeld worden. Dit ontbrak bij de voorlopers van de piano, waaronder bijvoorbeeld het klavecimbel. Later werd de naam verder ingekort tot piano; tegenwoordig heeft de term pianoforte de betekenis gekregen van “authentiek instrument” van de barok- en klassieke periode. Soms ziet men ook wel de term fortepiano, wanneer men de voorloper van de moderne piano bedoelt.
De huiskamerpiano (ook ‘buffetpiano’ of ‘pianino’ genoemd) is meestal verticaal opgebouwd (staand) en de piano met de snaren horizontaal noemt men een vleugel.

De Piano is een allround instrument die in de meeste muziekstromingen voorkomt zoals klassiek, jazz maar ook pop, rock, funk, soul, country, blues en folk.

De Piano Leraren

 

Michiel Brinkman

Richard Kuijper

 

Dick Barten

Pimpat Koster

Charlotte Seinstra

Ruth Geerse

Gabriëlle Lo