Wilt u Keyboardles in Hoofddorp,
dan zit u goed bij Muziekschool Meer-Music.


Laat je verrassen door de ongekende mogelijkheden van het Keyboard.

Jong of oud, keyboard spelen is leuk! Samen met je docent leer je songs na te spelen, eigen composities te maken en/of jezelf te begeleiden met zang.

Waar je vandaag de pianist bent, kan je morgen de gitarist, overmorgen de drummer en volgende week misschien de gehele blazers sectie in een band zijn! Met een keyboard kan dit! sterker nog, je kan zelfs in je eentje een heel orkest of band nadoen! Wil jij weten hoe je dit allemaal kan leren? Schrijf je dan in!

Het Keyboard

 

Een korte geschiedenis van de keyboard
Een keyboard betekent letterlijk: toetsenbord. Het is dus eigenlijk een verzamelnaam voor alle toetsinstrumenten. Begin vorige eeuw ontwikkelden men de electronische toetsinstrumenten. Het eerste echt succesvolle instrument was het Hammondorgel (ca 1940), waarbij draaiende wieltjes trillingen opwekken en door elementen omgezet naar een electronisch signaal. Waarna dit signaal vervolgens de speaker het geluid laat maken. Dit instrument wordt nu nog volop gebruikt op het podium en in de studio. Daarom populair in bijvoorbeeld rock- en jazzmuziek.

Ook electronische en halfelectronische piano’s zijn succesvolle keyboards. Het acoustische signaal van de halfelectronische piano is electronisch versterkt. Bijvoorbeeld een Fender Rhodes of Yamaha CP80.

Vanaf eind jaren 60 kwamen er ook volledig electronische keyboards op de markt, met andere woorden, de tonen worden niet meer door bewegende ’trillende’ onderdelen opgewekt maar door electronische oscilatoren. Deze muziekinstrumenten noemen ze synthesizers. Hiermee worden vaak bestaande muziekinstrumenten nagebootst, met wisselend resultaat. Overigens; vele muzikanten hebben hier in de jaren 70 en 80 fortuinen mee verdiend.

Het tegenwoordige keyboard is een veelzijdig instrument met vele klanken en ritmes en daardoor ben je in je eentje een hele band.
Lijk je dat niet leuk, de vele mogelijkheden die een keyboard geeft?
Schrijf je in voor een proef keyboardles!

 

 

Uw Keyboard Leraar

 

Richard Kuijper