Jeroen Kleij

Welkom en veel leesplezier met mijn “Autobiografie”…  Jeroen A.B.M. Kleij is de
formele naam, maar voor intimi en dus ook voor
mijn leerlingen gewoon Jeroen. 😉
Ik ben er één van muzikale ouders; moeder
speelde de piano en pa zong niet onverdienstelijk Gregoriaanse muziek. Ik weet niet beter dat er altijd muziek op stond, meestal radio Hilversum 4….Dus muziek is mij met de paplepel ingegoten. Omdat ik al vrij jong een goed ritmegevoel bleek te hebben wilde ik aanvankelijk drummer worden, maar gezien het goede contact met de buren stemden mijn ouders niet toe.
Op mijn 13e heb ik mijn eerste (klassieke) gitaar gekocht. Al vrij snel kwam er een electrische bij; dat hoorde immers bij Rockmuziek waar ik door bands als Kiss, AC/DC, Van Halen, Deep Purple Toto en Journey van was gaan houden.
Na jaren van zelf nummers componeren voor en in mijn diverse (rock)bands (sommige zelfs succesvol) werden mijn oren steeds meer geopend voor andere stijlen zoals jazzrock, Fusion, Blues en Klassiek.

Na eerst een 3-tal jaren jazz gestudeerd te hebben op de “Djam” bij o.a. Christian Hassenstein en Jeroen Bohan (Gitaar en harmonieleer) heb ik vervolgens een aantal theorievakken met goed gevolg afgesloten aan de “Schumann Akademie”. In 2019 heb ik aan het Conservatorium van Amsterdam de post HBO opleiding Muziekeducatie succesvol afgerond, waarmee ik bevoegd ben om muzieklessen op de basisschool te mogen geven. Dus alle juffen en meesters die dit lezen en altijd al muziek zelf hadden willen toepassen in de klas……. Kom maar op!

Momenteel speel ik in ANOTHER JOURNEY dé Nederlandse Tribute van JOURNEY uit Amerika die vanaf eind 70-er jaren hit na hit produceerde met als vocalist Steve Perry en als gitarist Neal Schon….Bezoek gerust even onze site www.anotherjourney.nl

Daarnaast ben ik ook bezig het klassieke gitaar-oevre chronologisch te bestuderen al dan niet samen met andere klassieke gitaristen.

Bij Meer-Music geef ik les op de dinsdagavond. Uiteraard is de klant Koning en honoreer ik ieders wens maar ik heb een duidelijke ideologie: Muzikaliteit moet je algeheel ontwikkelen! Beter gezegd; Je krijgt muziekles op gitaar! Naast het technisch bespelen van de gitaar wordt ook je gehoor ontwikkeld (solfège), krijg je inzicht in toonladders en accoorden en hoe die in relatie met elkaar staan (Harmonieleer en Chord-Scale Theorie) en wordt je ritme gevoel ontwikkeld. Door dit alles ontstaat er een eigen persoonlijke muzikaliteit waardoor jij je eigen wegen zult vinden in de wereld die Muziek heet….

A Way of Life!

 

De Gitaar Leraren

 

Ed Dyck

Florian Hierdeis

Patrick Doeven

Erik Sinnige gitaarleraar

Erik Sinnige

Jeffry Mulyadi

Jeroen Kleij

Pytrik Rot

Michael Seraus