Gitaarles van Pytrik Rot

Ik ben Pytrik Rot, akoestisch en electrisch gitaardocent en daarnaast “studiogeek” (geluidsopnametechnicus in een studio). Als kind begon ik ooit als pianist, maar rond het begin van mijn middelbare schooltijd besefte ik dat de gitaar mij meer aansprak en stapte ik over. Rond dezelfde tijd kwam ik voor het eerst in een opnamestudio en begon mijn droom te groeien om deze twee werelden binnen de muziek, gitaarspel en geluidsopname, ooit te kunnen combineren.

Na een hoop spelen met bandjes en vooral luisteren naar heel veel muziek, begon ik na de middelbare school aan de HBO Muziektechnologie aan de HKU, waar ik in vier jaar als gitarist en studiotechnicus geschoold werd en mijn Master of Arts-diploma behaalde. Naast het geven van gitaarles bij Meer-Music (sinds november 2005 alweer) werk ik dus veel als engineer en producer in opnamestudio’s en speel ik gitaar in verschillende bands en ensembles.

Lesgeven is voor mij een onmisbaar onderdeel van muziek maken. Door te doceren wordt je gedwongen om de lesstof telkens op een andere manier te benaderen. Ook vind ik het fantastisch om leerlingen te zien groeien in het gitaarspelen en in hun enthousiasme voor het instrument. Iedereen heeft zijn eigen redenen om te gaan gitaarspelen en ik probeer juist die inspiratie steeds als uitgangspunt te gebruiken bij de lessen. Als je een doel voor ogen hebt, maar er vooral plezier aan beleeft, komt de rest vanzelf. Wilt gitaarles van Pytrik Rot schrijf u dan nu in!

 

De Gitaar Leraren

 

Ed Dyck

Florian Hierdeis

Patrick Doeven

Erik Sinnige gitaarleraar

Erik Sinnige

Jeffry Mulyadi

Jeroen Kleij

Pytrik Rot

Michael Seraus