Erik Sinnige

Gitaarles geef ik sinds de oprichting in 2000 bij muziekschool Meer-Music en ik doe dit nog altijd met heel veel plezier. Ik heb een aantal jaren jazzgitaar aan het conservatorium van Alkmaar gestudeerd en aansluitend muziektheoretische vakken aan de Schumann Akademie in Utrecht.
Naast het lesgeven en optreden met mijn jazzgroepen ben ik parttime werkzaam als muziektherapeut, dit werk geeft een kijkje in de psychische aspecten van het bespelen van een instrument.

In mijn lessen probeer ik toe te werken naar het niveau waarop een leerling enigszins ‘zelfredzaam’ is op zijn of haar instrument en dus zelfstandig kan oefenen.
Daarom besteed ik veel aandacht aan onderwerpen als techniek, gehoortraining en op de lesstof toegesneden muziektheorie zodat het geleerde geen trucje is, maar ook echt begrepen wordt.
Ik probeer mijn leerlingen dan ook steeds te stimuleren om hun favoriete muziek uit te pluizen en zo hun muzikale gehoor en flexibiliteit op hun instrument te ontwikkelen.

Het leukst vind ik het natuurlijk als leerlingen echt gegrepen worden door het “gitaarvirus” en fanatiek oefenen, maar ook mensen met bescheiden ambities (zoals bijvoorbeeld het kunnen spelen van een liedje voor hun kind) vind ik heel leuk om te begeleiden in hun leerproces.

 

Erik Sinnige gitaarleraar
Erik Sinnige gitaarleraar Levin

De Gitaar Leraren

 

Ed Dyck

Florian Hierdeis

Patrick Doeven

Erik Sinnige gitaarleraar

Erik Sinnige

Jeffry Mulyadi

Jeroen Kleij

Pytrik Rot

Michael Seraus