Lars van der Weiden

Vanaf mijn twaalfde ben ik begonnen met drummen en ben sindsdien niet gestopt.
Ik studeer sinds 2013 aan het conservatorium van Haarlem en ben in het vierde jaar van mijn studie begonnen met les geven bij Meer-music. Ik geef daarnaast ook particulier les in Haarlem en in dienstverband met Alphenaar IJmuiden. Zelf ben ik actief in stijlen als Rock, Funk, Soul, Blues, Balkan en Jazz. Ik speel soms in mijn „hometown” Haarlem en veel in Amsterdam met uitschieters over het hele land.
Ik besteed in mijn lessen aandacht aan: Techniek, bewust en gericht spelen, op eigen niveau een groove neerzetten en het spelen van songs op elk niveau. Spelplezier staat voorop. Lekker spelen is het allerbelangrijkst. Fouten maken mag, want daarvan leer je!

Input van de leerling is altijd welkom. Over het algemeen houd ik zelf mijn eigen lesmethodes aan en geef daarbij ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Als een leerling heel graag  in een bepaalde stijl – van Jazz tot Metal – wilt drummen help ik diegene graag daarbij. Daarnaast trigger ik soms ook leerlingen met muziek die ze minder vaak horen.

Om te werken aan coördinatie en techniek draag ik vaak mijn eigen methodes aan en geef ik ook ruimte aan de leerling om te improviseren en een eigen invulling te geven aan het materiaal, zodat het leuker en muzikaler wordt.

Beginnen je handen al te jeuken en vliegen je voeten alle kanten op?
Of ben je gewoon benieuwd of drums wat voor je is?
Kom langs voor een gratis proefles!

De Drum Leraren

 

Gijs de Leeuw

 

Lars van der Weiden