Wilt u drumles in Hoofddorp,
dan zit u goed bij Muziekschool Meer-Music.

Je kunt bij ons terecht voor diverse stijlen van Klassiek, Rock, Pop, Blues, Funk, tot en met Jazz. Onze leraren hebben ruime ervaring in het lesgeven en passen hun methode aan op de behoefte van de leerling. Bij ons gaat plezier en ontwikkeling hand in hand! Want muziekmaken doe je in eerste instantie voor je plezier.

Wilt u drumles in Hoofddorp bij meer-muziek
Schrijf je dan in voor een gratis proefles en ervaar hoe leuk het is.

Het drumstel

Het drumstel is een uitvinding van een instrumentmaker die op een vrije dag het plan opvatte om eens een nieuw percussie-instrument te ontwerpen. De verschillende onderdelen van het drumstel zijn ouder dan het drumstel zelf. Een blik op de optocht van de fanfare zal dit bevestigen. Het langzamerhand bij elkaar brengen van de verschillende onderdelen, die dan tezamen (uit praktische overwegingen) door één persoon worden bespeeld, gebeurde in de

Verenigde Staten eind 19de en begin 20e eeuw.
Een orkest had vaak een aparte muzikant voor het cymbaal of bekken, de kleine trom (nu beter bekend als de snaredrum) en de grote trom (of bassdrum). Omdat de orkesten niet te veel bezetting nodig zou moeten hebben had men gedacht aan een muzikant die verschillende instrumenten tegelijk kon bespelen. Omdat het voor iemand die de grote trom bespeelde het wel lastig is om tegelijkertijd ook nog de kleine trom te spelen, werd een manier bedacht om verschillende slaginstrumenten samen te voegen. Dat bleek beter haalbaar. Door behalve de handen ook de voeten te gaan gebruiken om via pedalen bijvoorbeeld de grote trom te bespelen, ontstond de “liggende” basdrum van nu.

Het eerste drumstel ontstond rond 1930 in Latijns-Amerika, maar de drumsets zagen er toen nog helemaal anders uit dan nu. Men gebruikte toen geen hihat, maar een ride.

 

De Drum Leraren

 

Gijs de Leeuw

 

Lars van der Weiden